'گوشه حافظ' به عنوان یک طرح ارزشمند فرهنگی در حوزه حافظ شناسی و ادبیات و فرهنگی غنی ایرانی، روز دوشنبه هفته جاری با حضور مقامات عالی فرهنگی پاکستان و نمایندگان عالی سیاسی-فرهنگی دولت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد، در محل بنیاد ملی کتاب پاکستان رسما افتتاح شد.
وی افتتاح طرح حافظ شناسی و فرهنگی-ادبی گوشه حافظ در بنیاد ملی کتاب پاکستان را اقدامی بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: معتقدم چنین اقدام هایی سبب تقویت روابط فرهنگی، تاریخی، علمی و در مجموع سبب استحکام دوستی میان دو کشور ایران و پاکستان خواهد شد.
وی با بیان اینکه مناسبات پاکستان و ایران از پشتوانه و سابقه ای بسیار قوی و غنی برخوردار است، گفت: دو ملت و دو کشور مشترکات فرهنگی، ادبی، زبانی، دینی، تاریخی و اجتماعی فراوانی دارند و شخصیت های نظیر حافظ شیرازی، شیخ سعدی، فردوسی، جامی و بسیاری دیگر از شخصیت های ادبی صاحب نام ایران، در پاکستان نیز کاملا شناخته شده هستند و شخصیت هایی نظیر علامه اقبال لاهوری نیز برای مردم ایران کاملا شناخته شده است و این ها، تنها بخشی از مشترکات ارزشمند میان دو ملت و دو کشور است که یکدیگر را به هم پیوند داده است.
دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان گفت: حافظ شیرازی یا اقبال لاهوری تنها متعلق به یک ملت و یک سرزمین و یک کشور نیستند بلکه گنجینه ها و سرمایه های ارزشمندی هستند که محدود به یک زمان، یک مرز خاص یا یک جغرافیا نیستند و افکار و اندیشه های والا و انسانی و الهی آنان متعلق به تمام بشریت است.
عرفان صدیقی گفت: دولت پاکستان از افتتاح طرح های فرهنگی نظیر گوشه حافظ در مراکز مختلف فرهنگی-علمی این کشور استقبال می کند و علاقه مند است تا طرح های مشابهی از جمله در حوزه اقبال شناسی در مراکز عملی، ادبی یا فرهنگی ایران برای معرفی بیشتر و بهتر اقبال لاهوری به ایرانیان داشته باشد.
وی با اشاره به علاقه مردم پاکستان به زبان فارسی هم گفت: دوست داریم ادبیات و زبان فارسی بار دیگر در پاکستان به روزهای اوج خود بازگردد. برای این منظور، به دنبال ترجمه برخی کتاب های شعر، ادبی، تاریخی و فرهنگی از زبان اردو به زبان فارسی هستیم.
دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان با اشاره به اینکه زبان فارسی در مراکز و دانشگاه های مختلف پاکستان از جمله دانشگاه ملی زبان های نوین تدریس می شود و علاقه مندان بسیاری در دوره های آموزش زبان فارسی شرکت می کنند، گفت: در پاکستان اگر کسی بخواهد تاریخ و فرهنگ این کشور را مطالعه کند، انجام این مهم بدون بهره مند بودن از زبان فارسی ممکن نیست.
این مقام عالی پاکستان تاکید کرد که تقویت همکاری ها و روابط فرهنگی میان ایران و پاکستان بدون تردید به تقویت روابط دو کشور در سایر زمینه ها از جمله تعمیق بیشتر مناسبات سیاسی فیمابین خواهد انجامید.
آساق**1723
انتشار دهنده: محمدرضا منافی

